Посета фарми „Стари Тамиш“

У понедељак, 28.10.2019. године ученици IV пт одељења у пратњи наставника Срђана Ђана и Јелене Попадић су обишли имање „Стари Тамиш“.

„Стари Тамиш“ је највеће пољопривредно газдинство у систему „Алмекс“. Простире се на површини од 1100 ха. На „Старом Тамишу“ се налази фарма крава са око 2500 говеда, холштајн-фризијске и сименталске расе. Главни производи су сирово млеко и товна јунад.

Циљ посете је био да се ученици упознају са објектима за смештај говеда, технологијом припреме оброка и самог храњења, као и технологијом муже муних грла на фарми.

Поред исхране, видели смо да квалитету млека и меса доприноси и добро бирана генетика.

На газдинству „Стари Тамиш“ налази се и ергела коња која броји 35 грла расе липицанер. Ту се налази и музеј коњских запрега, баштенски врт, рибњак и мини зоолошки врт.

У оквиру комплекса посетили смо постпродајну службу-сервис и резервне делове, тренинг центар и машински парк са најсавременијом механизацијом. Били смо сведоци да су сервисери Алмексове службе оспособљени и опремљени најмодернијим дијагностичким уређајима за тракторе и комбајне „CLAAS“ и „Holmer“.

Архива чланака