Повезаност самовредновања и квалитетног развојног плана

веб1Дана 30.марта 2021.године у 17 часова преко Зум платформе, одржан је вебинар на тему „Повезаност самовредновања и квалитетног развојног плана“.
Вебинар је организовао Центар кретивности Мина, чији су аутори Зорица Димитријевић и Горица Станојевић.

На вебинару је присуствовало 90 наставника основних и средњих школа из Србије, међу њима и директорка наше школе Весна Павловић Кирилов, као и наставници Игор Тришић, Роберт Тот, Славиша Копривица, Драгана Љубојевић, Тања Хајду, Венера Арсенов Бојовић и Александра Томић.

Учесницима вебинара се прво обратила Зорица Димитријевић која је излагала на тему Самовредновање у образовној установи и израда квалитетног Развојног плана. Ауторка је путем презентације објашњавала кораке у планирању самовредновања и шта све подразумева процес самовредновања.

веб2

Након излагања Зорице Димитријевић, ауторке вебинара су пустиле кратак филм о образовању на основу „Промене парадигме“ коју је дефинисао амерички физичар и филозоф Томас Кун. На основу истраживања утврђено је да су ученици првог циклуса образовања били генији и то у 98% у односу на број учесника у истраживању, али је тај проценат у другом циклусу образовања пао на пола, што је и најважнији закључак овог истраживања и тема о којој треба да се баве сви просветни радници.

ве3

Потом је ауторка Горица Станојевић излагала на тему Улога директора у самовредновању школа – промена парадигме образовања, где је објаснила улогу директора и запослених и важност тимског рада.

ве4

На крају је ауторка Зорица Димитријевић презентовала како израдити добар Развојни план и објаснила његову везу са процесом самовредновања.

Архива чланака