Награда „Др Ђорђе Радић“ успостављена је прошле године на иницијативу Академиског одбора за село Српске академија наука и уметности, Института за примену науке у пољопривреди-Београд, Пољопривредног факултета Универзитета у Београду и Пољопривредног факултета Универзитетета у Новом Саду.

Награда се додељује најбољем ученику сваке средње пољопривредне школе у Србији, како би се допринело афирмацији и значају  пољопривреде међу младима. Предлог наше школе за ову школску годину је Стеван Милосављев, ученик 3. разреда, образовног профила- руковалац механичар пољопривредне технике. Он је својим постигнутим резултатима у савладавању наставе, односом према наставним обавезама, а посебно практичном применом најновијих научних знања у области пољопривреде, заслужио да понесе ово престижно признање. Ову награду у Стеваново име, примио је Предрагаг Балаж, ученик 2. рмпт, јер је Стеван био оправдано одсутан.

Овогодишња додела награда „др Ђорђе Радић“ је  одржана 09.07.2022. године у склопу обележавања 140 година рада Пољопривредно-хемијске школе, која носи име свог оснивача Др Ђорђа Радића у Краљеву, где  смо лепо били дочекани од стране домаћина школе. Наставак доделе награда је уследио у оквиру јубиларне 10. манифестације „Смотра лепоте живота на селу“ – „Прва бразда“ у Новом Селу (општина Врњачка Бања), где је свечаним програмом уследила додела признања ученицима, која су им  уручена од стране представника САНУ,  пољопривредних факултета и института.

Носимо прелепе утиске са овог догађаја, а искрено се надамо учешћу  и следеће године  (бар нам је тако наш Пеђа обећао) и да ћемо у већем броју присустовати овом значајном догађају у области пољопривреде.

в.д. директора
Венера Арсенов Бојовић

Архива чланака