torta iko

Занимање посластичар спада у подручје рада угоститељства у трајању од 3 године.
Основна делатност овог занимања је у производњи и промету посластица.
У школи постоји специјализован кабинет за занимања угоститељства где ће ученици посластичари изводити практичну наставу.

Током школовања посластичари се оспосовљавају знањем и практичним вештинама у изради свих врста посластица :
колача, кремова, торти, пудинга, суфлеа, чоколадних омлета а такође и свих врста погача, теста, пецива, пита и славских колача.

Посластичари се обучавају за рад у :

  • Посластичарницама
  • Ресторанима

Након завршетка школовања могу :

  • ванредно уписати доквалификацију и преквалификацију на неким од жељених смерова, а такође могу наставити школовање на одговарајућим Високим струковник школама.
  • Уколико желе да се запосле беће радо примљени у свим угоститељским објектима у земљи, па и у иностранству.

 

 


Образовни профили

Образовни профили