Пројекат „Упознајте West!“

У четвртак 25. маја 2023. године ученици завршних разреда наше школе, усмерења руковалац-механичар пољопривредне технике и цвећар-вртлар, имали су прилику да посете компанију „West Pharmaceutical Services Beograd“ doo у Ковину. Уочавајући пораст интересовања за радом младих људи из наше школе, локална компанија је отворила своја врата у оквиру пројекта „Упознајте West!“. Пројекат представља облик професионалне орјентације младих који су на прагу започињања своје каријере.

 До компаније нас је допратила и срдачно дочекала Душка Вукчевић, HR менаџер компаније. У тренинг центру, Душка је ученицима одржала кратко предавање на тему саме компаније. Говорила је о историјату компаније, чиме се заправо бави и које могућности за запошљавање нуди. Након тога је уследило припремање за улазак и обилазак погона. Ученици су у погон могли да уђу једино ако су комплетно обучени као и сви запослени радници уз поштовање свих правила. Значи, поред тога што су ученици имали прилику да виде комплетан производни процес од почетка до краја једне озбиљне компаније, имали су и прилику да увиде значај кодекса облачења, кодекса понашања и поштовања правила. На крају су сви заинтересовани ученици имали прилику да попуне CV и оставе своје податке, а компанију су напустили одушевљени и пуни позитивних утисака. 

Пројекат је занимљив, лепо осмишљен и вишеструко користан. Користан за компанију, за ученике и за локалну заједницу. Предност у запошљавању даје се свршеним средњошколцима, чиме се подстиче запошљавање локалног становништва, а самим тим и развој локалне заједнице.

Приликом посете сазнали смо да компанија ове године слави сто година постојања. Користимо ову прилику да компанији и свим запосленима честитамо стогодишњицу и да вам пожелимо да будете успешни минимум још толико.

Захваљујемо се на поклонима, организованом превозу и радујемо се будућој сарадњи.

Текст и фотографије:
Хајду Тања (наставник Предузетништва)

Архива чланака