Наша школа подржава и ради са најталентованијим ученицима и промовише њихово залагање, како у струци тако и у ваннаставним активностима. Доказ за то је  и  матурант наше школе, Барбара Миладиновић која наставља да ниже успехе у свету музике. Ми је  помно пратимо и  подржавамо . Овог пута , тачније 24.маја 2024.године  , наступала је на  међународном  фестивалу музике „Амадеус“  који је јединствен у земљи. Одржава се шеснаести пут и има за циљ мотивацију младих уметника да кроз сваки наступ унапређују своје извођачко умеће.

 Такмичарског је карактера, а код ученика развија вештину свирања, музичко образовање, љубав према уметности и такмичарски дух.

Организатор се труди да учеснике сваке године упозна са најлепшим акустичним салама у Београду и на тај начин уведе у свет професионалних музичара.Задатак учесника је да буду што бољи на такмичењу, како би освојили награду:  наступ на једном од ревијалних концерата.

Барбара је у томе и успела. Наступала је са песмом „ Requiem” из мјузикла  „ Dear Evan Hansen ” и освојила  прву награду у категорији певање, са укупно 98 поена. Одушевила је све присутне својим извођењем.

Као носилац прве награде, наступаће на ревијалном концерту  13.06.2024.  у 19 ч  у Установи културе  „Пароброд" у Београду.

Једно велико БРАВО  за нашу Барбару !

 Желимо јој леп и запажен наступ на предстојећем концерту.

 

Радосава  Јаџић

Архива чланака